Wednesday, March 2, 2011

ToothTag ви помага да намерите приятелите си

Какви локации и кои са хората, които са около вас точно сега? С новото приложение за Android, наречено ToothTag, тези въпроси лесно ще получат бърз отговор.

Новото приложение не само ще открива близки ресторанти, но и ще ви уведоми кои ваши приятели са на същото парти, например – и то без да трябва да са регистрирате. Приложение ще показва дори къде сте си оставили колата. И най-важното, това ще е възможно без необходимостта от изтощаваща батерията GPS технология.

ToothTag се осъществява чрез информация, базирана на близките разстояния. Без задължителна регистрация, приложението показва какво има в най-близкото ви обкръжение и дава различни възможности как тази информация да се модифицира според вашите нужди. Вместо на GPS, приложението разчита на Bluetooth, Near-Field-Communication (NFC) и WiFi.

ToothTag позволява на потребителите да слагат етикети на различни устройства с Bluetooth или WiFi – мобилни телефони, лаптопи, както и локации, като ресторанти, барове, хотели и т.н. Когато даден обект е маркиран, потребителят може да въведе автоматични настройки, които да му напомнят, че се намира в близост до него.

Ето и един пример: Отивате на дадено събитие. Отваряйки ToothTag, лесно може да откриете кои от вашите приятели са вече там – това може да са ваши приятели от Facebook, потенциални бизнес партньори от LinkedIn или дори бъдещата ви половинка от Match.com.

No comments:

Post a Comment

Share This: