Thursday, March 24, 2011

100 милиона потребители в LinkedIn

LinkedIn, който стартира през 2003-та година, достигна до 100 милиона регистрирани потребители намиращи се в повече от 200 страни по света. Повечето от тях са извън САЩ или по-точно САЩ имат 44 милиона LinkedIn потребители. В момента 17,8 потребители са членове на групите в социалната мрежа за професионалисти. Има повече от два милиона страници на компании като eBay, Amazon, Apple, Cisco и други. Най-големите сектори са услугите, финансите и високите технологии съответно с дял 20%, 9% и 9%. Регистрират се по 1,5 милиона потребителя всяка седмица.

Според проучване през февруари сайтът е имал 71,5 милиона уникални посетителя. Например Facebook е имал около 676 милиона уникални посетители през същия месец.

Всичките тези хора имат своята уникална история. Например холандския консултант Хен ван Ес, който след чувство на безсилие със своята батерия на телефона използва групите в LinkedIn за да намери партньори и да започне глобален бизнес като продава iPhone батерии. Барбара Лемайр, която открива ключови хора за нейните не комерсиални организации в LinkedIn, които помагат на бездомни жени и деца да получат втори шанс. Има и лични истории като тази на Алис Шапиро, която след като губи работата и дома си, използва LinkedIn връзки за да ѝ помогнат да стане публикуван автор.

No comments:

Post a Comment

Share This: