Monday, February 28, 2011

Apple представя iPad 2 на 2 март?

На 2 март Apple ще представи iPad 2 на специално събитие за медиите, съобщава авторитетният блог All Things D. Събитието ще се проведе в Yerba Buena Center в Сан Франциско – предпочитано от компанията място за представяне на нови продукти.

Предстоящият таблет на Apple е една от горещите теми в технологичните медии в последните седмици. Много източници твърдят, че iPad 2 ще бъде по-тънък и по-лек от настоящия, доставките на който започнаха миналия април.

Очаква се iPad 2 да бъде с двуядрен процесор, по-добър екран, повече RAM, повече дисково пространство и две камери – предна и задна. Също ще поддържа GSM и CDMA мрежи.

За разлика от настоящия iPad, новия ще срещне усилена конкуренция както в потребителския, така и в бизнес сегмента.

Доставките на Xoom на Motorola – един от таблетите, базирани на Android 3.0, ще започнат тази седмица от Verizon Wireless.

Galaxy Tab 10.1 на Samsung бе представен тази седмица на Mobile World Congress в Барселона – той също е с Android 3.0 и доставките му ще започнат през юни.

Research in Motion (RIM) планира в края на годината да пусне версии на таблета й PlayBook за LTE (Long-Term Evolution) и 3G HSPA+ високоскоростни мрежи от последно поколение за пренос на данни. WiMax и Wi-Fi версии на PlayBook ще бъдат налични в магазините от следващия месец.

През лятото ще започнат доставките на Hewlett-Packard WebOS.

No comments:

Post a Comment

Share This: