Friday, April 22, 2011

Заплатата на Ерик Шмид с над един милион долара

Понякога понижаването в длъжност може да се окаже много печелившо за този, който вече заема по-ниска позиция. Точно такъв е случаят с бившия изпълнителен директор Ерик Шмид, който предаде кормилото в информационния гигант Google на Лари Пейдж. В момента Шмид заема позиция, която е по-малко отговорна, но за сметка на това новата длъжност ще се отрази повече от положително на джоба му, предаде Mashable.

Като изпълнителен директор Ерик Шмид получаваше заплата от един долар на година. Сега той вече работи за сумата от 1.25 милиона щатски долара годишно. Към договора му има и опция за бонус, който може да достигне 400% от основната заплата.

Ерик Шмид

Бившият шеф на Google вече получи щедра награда след напускането на високия си пост. Той прибра ни повече, ни по-малко от 100 милиона долара под формата на акции и други активи. В началото на януари той обяви, че смята да продаде 534 хиляди от акциите си в най-голямата търсачка. В момента тези акции струват около 280 милиона долара.

Въпреки голямото увеличение на заплатата и щедрата компенсация от Google доскорошният директор няма намерение да промени обичайните си всекидневни разходи. Според Форбс, сумите за които се говори по-горе са джобни пари за Шмид, който притежава състояние, оценявано на 6.3 милиарда долара.

No comments:

Post a Comment

Share This: