Friday, April 22, 2011

Verizon все още умува дали да разпространява PlayBook

Verizon Wireless все още е в процес на осмисляне дали да стане дистрибутор на таблетния компютър на Research In Motion (RIM) – PlayBook. Това съобщи най-големият американски мобилен оператор в свое изявление в сряда.

Въпреки че производителят на BlackBerry – RIM, обяви, че очаква Verizon Wireless да стане един от партньорите му в дистрибуцията на PlayBook, от компанията отвърнаха, че все още не са взели решение по този въпрос.

„Все още правим оценка на BlackBerry Playbook и не сме взели еднозначно решение дали ще го разпространяваме или не”, обяви Бренда Рейни, говорител на Verizon Wireless, цитирана от агенция „Ройтерс”.

Този коментар дойде в сряда - един ден, след като PlayBook беше пуснат в магазинната мрежа и при електронните търговци в Северна Америка.

Според първоначалните данни продажбите на устройството, което е отговорът на RIM на таблета iPad на конкурента му Apple, са под всякакви очаквания.

Анализаторите критикуват остро PlayBook заради липсата на вградени функции за имейл и органайзер, за достъп до които устройството се нуждае от BlackBerry. Освен това в голяма част от отрицателните мнения за таблета се посочва, че той е бил пуснат на пазара, преди да е напълно готов.

Verizon Wireless е съвместно предприятие между Communications Inc и Vodafone Group Plc.

No comments:

Post a Comment

Share This: